Et værdibaseret liv

Du kan være helt sikker på, at de mange følelser du oplever i forbindelse med din sygdom, er forståelige !! 

Selv om min sygdom er en fysisk kendsgerning, gjorde/gør mit sind modstand mod de forandringer sygdommen har været og stadig er skyld i. Det føles som en tvekamp mellem mig og min sygdom - og JA, indimellem har der været stunder, hvor følelsen af at sygdommen har vundet, har været svær at få vendt igen. 

Det er en kamp og en lang proces (læs mere om lige netop denne proces under Et nyt puslespil som du finder i menuen).  

Lær at forstå din sygdom og accepter det uacceptable!  🤩

Jeg er overbevist om, at den del der hedder at forstå, ikke er så ubetydelig som så! Enhver ved, at alt hvad vi kender til og også det vi kan handle på, er noget lettere at forholde sig til. Det er vigtigt, at turde se sygdommen i øjnene. Det er vigtigt aktivt at "tage ansvar" og søge viden om sygdommen og meget brugbart, at søge andres viden og erfaringer. Det har hjulpet mig rigtig godt på vej, selv at være aktiv i forhold til det.

At nå frem til at kunne acceptere, at en kronisk diagnose nu og fremover vil være en tro følgesvend er nødvendigt, FOR FAKTA ER, AT DET ER SÅDAN DET ER!! -Man skal leve med en kronisk sygdom, som en del af den tilværelse man har, og man skal lære, at få det bedst mulige ud af alt hvad det indebærer. 

Forskellige forandringer gør, at man igen og igen må forholde sig til sygdommen og det den fører med sig. Jeg er helt klar over, at accepten igen og igen vil være på ny prøvelse. Sådan har det været for mig de sidste 7 år. 

Følelsen af utilstrækkelighed både overfor andre og overfor mig selv, har været og er stadig den sværeste at omgås. Der er rigtig meget jeg har måttet give afkald på og som jeg stadig øver mig i at acceptere, at jeg ikke længere kan.

"Vi skal fokusere på de gode ting i livet" - Ja, det skal vi. De gode tanker, de gode værdier, kerneværdierne som gør os glade i krop og sjæl. Det er der vi finder motivation og det er der vi henter den gode energi. Kunsten er, at få livets nye puslespil lagt, så alle brikker får den plads de skal have 🤭 

-Genfind kontrol - Få afmagt vendt til magt - Accepter - Handling ! 

Mange mennesker med kronisk sygdom oplever tristhed og modløshed. Faktisk er depression en af de oftest sete komplikationer ved kronisk sygdom!

Selvom teori og praksis ikke altid går hånd i hånd, så er den her "værdiproces" som jeg forsøger at beskrive for dig, rigtig god, med tanke på at undgå utilfredshed og meningsløshed i livet. 

Det er individuelt hvordan man forholder sig til hvad det vil sige, at leve et godt liv. Min overbevisning er, at man godt kan mene, at man har et godt liv trods et dårligt helbred, selvom man ikke er syg i lægelig forstand - og så kan man leve et godt og berigende liv, selvom man har smerter, træthed og en evig begrænsning som følgesvend. Tænk lidt over det 🙂 Jeg mener, at det er væsentlige tanker at gøre sig og at tale med sin partner eller med en god ven om.. mentalt berigende! 

Flyt fokus! Jeg kan ikke - Nej, men jeg kan .... 🙂 ..og det jeg kan, gør jeg med et smil! Oplev og reflekter.

Det betaler sig at prioritere. Hvor skal mine kræfter bruges. Fysisk, psykisk og socialt. Måske skal der helt nye færdigheder til, for at finde nye og bedre veje frem i livet. 

Livet er værd at danse med - også når det er svært! 👍🙂

Trine

Hvis du ønsker en e-mail fra mig når der er nyt på siden, skal du blot udfylde navn og e-mailadresse i formularen 👍

Navn*
Emailadresse*