Velkommen til min blog

Læs - sug til dig! 🙂

Kommenter.. og stil spørgsmål 👍

Hvis du ønsker en e-mail når der er nyt på bloggen, skal du blot udfylde navn og e-mailadresse i formularen på forsiden.. 🙂👍


22-11-18

Selvkontrol

"Selvkontrol er evnen til at kontrollere ens følelser, adfærd, og behov på grund af eksterne krav for at fungere i samfundet"

Et menneske som lever med kronisk sygdom spiller ikke syg ! -derimod forsøger personen ofte, at agere som værende sund og rask ! 

..og det er der i min optik flere årsager til.

Ofte, som i mit eget tilfælde, er man gået fra, at have haft et liv "som alle andre". Sund og rask ! Ubegrænsede muligheder, arbejdsliv på fuld tid og med sig selv som øverste beslutningstager !

Sygdom begrænser ! Det ved alle mennesker, men kun den ramte kan mærke hvor omfattende det er.

Det er et tab og en sorg at have mistet sit sunde og raske helbred og vi ønsker nok ikke at se tab i øjnene. Vi vil gerne have det hele med. Vi vil stadig gerne kunne det samme som før. Være den gode og betænksomme kollega, som selvfølgelig lige bliver en time ekstra når behovet melder sig på arbejdspladsen. Vi vil stadig gerne være den der forælder fyldt med overskud, som møder op til alverdens arrangementer og selvfølgelig også til lørdagens fodboldkamp. Vi vil stadig gerne se familie og venner i det samme omfang som før. 

Der er kommet en grænse som vi skal være opmærksomme på af den grund, at vi ikke har noget valg. Det er en nødvendighed for fortsat, at kunne have et godt, sundt og meningsfyldt liv fyldt med livskvalitet!

Vi skal IKKE spille skuespil, hverken overfor os selv eller nogen andre! Vi skal ikke forestille udadtil, at være sunde og raske, hvis det ikke er det vi er. Det er faktisk "lovligt" at sige fra. Det er lovligt, at give sig selv det frikvarter kroppen har brug for. 

Mennesker med kronisk sygdom ved, at prioritering hver eneste dag er en fast del og at det er nødvendigt. Raske og sunde mennesker med fuld fart over feltet, kan have meget svært ved at forstå omfanget af dette og hvilke konsekvenser det har (Læs Ske -teorien som du finder i menuen). 

MEN - Grænser kan brydes..og det gør vi. Igen og igen brydes, grænserne selvom vi godt ved, at der efterfølgende kommer en regning. At have fokus i en positiv retning er vigtigt, og absolut ikke mindre betydningsfuldt for en person som lever med kronisk sygdom. Vi vælger TIL af det der giver mening og derfor giver livskvalitet. Vi vælger til fordi vi VIL og fordi det bare er det hele værd! ..og selvom du måske har oplevet, at smerterne har været lige ved at tage modet fra dig, idet du har siddet og samtalet med et par gode veninder på cafe eller kvalmen har siddet helt oppe i halsen den sidste time under klassearrangementet pga overanstrengelse, så har du formået at smile til dem du har været sammen med, og du har gennemført og ligesom forsøgt at "udelukke" smerter og kvalme, for du har valgt til, du har prioriteret og du har følt, at det for dig var det hele værd. 

Selvkontrol er en kæmpe kvalitet at kunne praktisere, når man lever et liv med kronisk sygdom, smerter og begrænsninger.  

"Selvkontrol er afgørende adfærd for at opnå dine mål" 

I forhold til at leve med kronisk sygdom, handler selvkontrol også om, at kunne finde den rette balance i tilværelsen. Balancen i ikke at være bange for at træde et skridt frem, men omvendt også at undgå en længere eller måske varig overbelastning. 

Selvkontrol handler for mig også i høj grad om balancen mellem accept og afvisning! Accept af at være "anderledes" og at lære at leve med sygdommen. Ikke bare at leve med den, men også at nå frem til at kunne acceptere, at det er sådan det er. En balance som er tæt forbundet med oplevelsen af egen identitet. Patienter med kronisk sygdom oplever ofte, at miste deres identitet – i hvert fald i en periode. ( Læs mere under Et nyt puslespil i menuen). 

 

Indre ro og selvværd - Viljestyrke - Selvkontrol 

Giver dig efter min overbevisning, et bedre både psykisk og fysisk helbred ❤

..og så liiiige en lille tanke til sidst.. Husk på, at det er indsatsen der skal belønnes - og ikke resultatet! 🤩

 

( Du kan kommentere nederst på siden )

Trine

16-11-2018

Et liv med kroniske smerter

AV for pokker! og man hopper og danser rundt - sveden pibler frem på panden og tænderne bides hårdt sammen - for det gjorde lige i nuet vanvittigt ondt, at sparke ind i den der dørkarm, at brænde sig på ovnen da det store fyldte fad skulle tages ud, eller at få fingeren i klemme i bildøren fordi man ikke liiiige fik tænkt sig om ! Et brækket ben eller en forstuvet hånd. En akut smerte, som faktisk advarer os mod yderligere beskadigelse. Oftest med en meget letforståelig årsag. En akut smerte aftager relativt hurtigt igen i takt med heling og måske ved hjælp af behandling. 

Noget helt andet er det, når et menneske af en af uhyggeligt mange årsager, lider af kroniske smerter. Kroniske smerter betyder, at smerterne er langvarige eller at de nødvendigvis ikke forsvinder selvom man behandler ud fra årsag og symptomer. Lider man af kroniske smerter, er man havnet i en temmelig kompleks tilstand, som involverer fysiske, psykiske og oftest også sociale faktorer i større eller mindre grad. 

 

Af Niels -Henrik Jensen, Overlæge ved tværfagligt smertecenter på Herlev hospital

Smerter og smerteoplevelser er så komplekst, at det ikke er overraskende, at det varierer fra person til person. Fælles er det alligevel ofte, at en tilværelse med kroniske smerter som en fast del af døgnet, fører en grad med sig af nedsat appetit, nedsat koncentration, søvnforstyrrelser, træthed, tristhed, hjælpeløshed, angst og depressive følelser.

Kroniske smerter er ikke i sig selv en sygdom men derimod en tilstand, som kan ændre på fysiske evner, men også på psykiske og sociale forhold.

Jeg kunne sagtens fortsætte i timer her ved tastaturet med at beskrive kroniske smerter, forskellen på kroniske smerter, behandlingsmuligheder for kroniske smerter osv osv.. og det er MEGET relevant, for der er alt for mange mennesker der lever i en sådan situation. Jeg ønsker derimod her at belyse den næste del, som for mig er en meget vigtig del, på nogle områder meget afgørende del, for at kunne leve et liv med kroniske smerter og alligevel opretholde et godt liv med en masse indhold og livskvalitet ! ..nemlig at kunne finde handlemuligheder og redskaber !

Mit liv - min sygdom - mine smerter - mine erfaringer !

Jeg har været frustreret. Jeg har været bange, voldsomt ked af det, fortvivlet, følt magtesløshed og jeg har haft lyst til at give alting op! ..mange gange -særligt når perioderne har været værst med hensyn til sygdomsaktivitet, ulidelig træthed, kvalme og stærke styrende smerter, som trods adskillige længerevarende forsøg med medicinske betændelsesdæmpende og smertestillende virkninger, ikke har hjulpet mig eller har været afbrudt pga alvorlige bivirkninger! 

Det er hårdt.. -det er vanvittigt hårdt !

Jeg forstår sagtens, at forløb som mit eget med evige begrænsninger, smerter konstant både dag og nat og udfordringer der er større end man er i stand til at rumme, kan betyde tristhed og føre til depression for rigtig mange. 

Det der har hjulpet mig rigtig meget er den erkendelsesproces jeg har været igennem. 

Lær at aceptere det uacceptable ! (det lyder så legende let. Det er så bestemt IKKE let!) 

Jeg har oplevet adskillige gange når sygdom og smerter har været lige ved at tage al kontrol fra mig, at det dur at finde vreden frem. Jeg bliver vred på mine smerter og her kommer stædigheden også frem. Jeg bestemmer - Jeg skal leve med min sygdom og mine smerter, men smerterne skal ikke styre mit liv ! 

Vi har altid et valg! Jeg kan ikke vælge smerterne fra - men jeg kan vælge hvordan jeg vil lade dem fylde og hvordan jeg vil håndtere dem. 

 

I årene der er gået for mig, har jeg langsomt lært mine smerter at kende. Det fungerer næsten ligesom at køre bil. Jeg tænker ikke over gearskiftet og blinklyset - jeg kører bare og er fint i stand til både at finde vej og at føre en samtale med sidemanden samtidigt. 

Var det et dårligt eksempel !? - Nej, det tror jeg lige netop er en meget god beskrivelse 🤩 (fungerer selvfølgelig mere eller mindre alt efter smerteniveau).

Jeg mærker min krop, uden at lade det fylde i mit hovede. Jeg kender min krops signaler og ved præcist hvornår panodil 365mg er nok og hvornår jeg skal finde pakken med den røde trekant frem ! Jeg ved hvordan min dagligdag skal fungere, for ikke at lave for lidt og for ikke at lave for meget og jeg har lært at prioritering er en absolut nødvendighed ! 

 

I 2015 blev jeg fleksvisiteret, hvilket for mig har betydet, at jeg på 4 år gik fra en ugentlig arbejdstid på 48 timer til 10 timer ugtl ! - Det har været en KÆMPE KAMEL for mig og jeg er stadig ikke dus med den del. Jeg har lært at acceptere, at det er sådan min situation skal være for at opretholde livsværdi. Jeg har lært, at jeg på den måde stadig kan være en del af arbejdsmarkedet og derved stadig kunne gøre en forskel indenfor det pædagogiske fag som jeg brænder for. Jeg har lært, at jeg så også har plads til overskud privat, så jeg kan være mor og være Trine. 

 

Der er fundet en god balance - i for meget og for lidt, som gør, at jeg i det store hele kan have et godt liv, trods mine smerter og begrænsninger! 

 

Håb - er en del for mig. Jeg håber stadig (nu i mit 2. forløb med biologisk behandling), at jeg vil opleve en bedring i min sygdomssituation, som vil betændelsesdæmpe og derved smertereducere - mindske stivhed og træthed, så jeg kan klare flere opgaver og generelle tilvalg på sigt. Jeg tror, at håb er en vigtig del. Jeg tror, at håb på et eller andet plan = Jeg opgiver ikke retten til et sundt og godt indholdsrigt liv 🤩 

 

Ligesom i mange andre henseender, mener jeg også at det selv at være aktiv betyder alverden. Aktiv i forhold til viden om ens egen situation og derved handlemuligheder - kontra magtesløshed! Aktiv i forhold til træning og andre lignende handlinger alt efter smerternes årsag. Fysisk aktivitet på et eller andet plan. En lille gåtur er bedre end ingenting. 

 

Nogle har stor glæde af smerteklinik. Nogle har stor glæde af en smertedagbog. Der er mange muligheder for aktivt at håndtere sine smerter. Nogle bruger mindfullness, andre varme bade - varmtvandsbassin. 

 

Få familie og venner til at støtte dig i dine muligheder og handlinger. Det vil give dig styrke til det du kan. Lær at bede om og tage i mod den hjælp, som begrænsningerne kalder på 8 Det er svært, meget svært - men jeg lærer den her del langsomt! 😙).

 

Undgå alt eller intet! - Hellere lidt aktivitet end ingen, eller for meget! 

 

LYT til din krop - lær dens signaler at kende - flyt fokus væk fra smerten så vidt det er muligt - prioriter - og LÆS gerne de to afsnit under menuen her på hjemmesiden Et nyt puslespil og Et værdibaseret liv. Her beskriver jeg hvordan jeg selv har forsøgt via mentale redskaber, at opretholde livskvaliteten og det gode liv generelt - som kronisk syg. 

 

Flere kommuner tilbyder kurset Lær at tackle kroniske smerter, og din læge vil kunne hjælpe dig ift kurser og andre lign tilbud.

 

(Giv mig meget gerne en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden og tak for at du ville læse med ! 👍)


10-11-18

Når man føler ensomhed sammen med andre.

 

Før jeg blev syg, var min tilværelse "ligesom alle andres".

Udover at være mor, at være kæreste, at have eget hus og have der skulle passes, havde jeg jo også fuldtidsjob og fritidsinteresser som Zumba, cykelture, biografture, byture og andre "naturlige tilvalg". 

Pludselig væltede alt det "normale" og min tilværelse var nu fuld af smerter, angst, begrænsninger og efterhånden også ensomhed! Jeg havde mine børn, min mor, mine veninder, mine bekendte rundt omkring mig. Jeg havde masser af støtte. Der var mange at tale med, men jeg følte ensomhed! 

Ensomhed er ikke det samme, som at være alene! 

Du kan sagtens være alene, uden at føle dig ensom. Du kan omvendt også føle ensomhed selv om du er sammen med andre.

Ensomhed er et tomrum, som venter på at blive fyldt ud. En følelse der fortæller os, at der er et behov vi mangler -som når sult fortæller os, at vi skal spise noget mad. 

Forsker Rikke Lund  : ”Der er desværre en del mennesker med gigtsygdomme, der på grund af enten træthed eller smerter er nødt til at droppe de hverdagsaktiviteter, der ikke er højst nødvendige. Der er det ofte de sociale arrangementer, der ryger først, og det er forståeligt nok et stort afsavn for de fleste.” 

Jeg oplevede en følelse af, at være revet ud af den virkelige verden. Jeg kunne høre og se den eksistere omkring mig som hvis intet var hændt, men jeg kunne ikke længere være en del af alt det jeg ellers før havde været en del af, på helt naturlig vis.

Man kan som følge af fysisk eller psykisk sygdom miste sin mobilitet, sin ægtefælle, til arbejdsmarkedet eller blive udmattet af social kontakt.

Selvom man som kronisk syg har relationer omkring sig, kan man nemt føle sig alene på et eksistentielt plan, da det i sidste ende er en selv og ikke voress medmennesker, der skal bære sygdommen på egen krop.

Selvom man har familie og venner omkring sig, kan man føle, at der en grænse for, hvor meget og hvor længe man kan tillade sig at dele sine bekymringer med omverdenen. 

Thats it! ..sådan er det bare.. og det er svært som bare pokker oveni også, at skulle kæmpe med selve sygdomsforløbet, smerter, invaliderende træthed osv osv.

Tal ! Snak om det der fylder.. 

Hvis ikke folk forstår, handler det i min optik oftest om uvidenhed -altså mangel på viden! Det er dig der ved hvordan du har det, hvordan du føler din situation og ikke mindst hvad det er du mangler og måske savner! Tal... med dine nærmeste og i øvrigt også med alle andre. 

Det er den første forudsætning for at andre vil kunne forstå.

Vær tydelig - lad være med at "pakke noget ind" 

Prøv selv at finde frem til hvad du har behov for - og husk på, at ensomhed er en følelse der fortæller dig om et tomrum som kan fyldes igen.

 

(Du kan kommentere nederst på siden)

Trine

5-11-2018

 

Kanel - Super antiinflammatorisk !

..men kender du "bagsiden" af det anbefalede krydderi ⁉️ 

Jeg har haft kontakt med en person, som reagerede på, at jeg anbefalede kanel. Vedkommende har oplevet en forgiftning og var igennem adskillige undersøgelser, før hun selv fandt ud af, hvad årsagen til hendes opståede høje levertal var! 

Derfor denne info ! ✏

Vi kender duften af kanel og tænker måske straks på risengrød og lune æbletærter 😋 

Spis kanel året rundt ! Kanel er et super antiinflammatorisk krydderi 👍

- Kanel dæmper blodsukkeret.  

(Tvinger sukkeret ud af blodet, hvor det   forvandles til energi) 🙂

Kanel er derfor rigtig godt til folk med diabetes2 og til folk med blodsukkersvingninger =trang til sukker.

- Dæmper din sukkertrang.

- Højt indhold af antioxidanter (En dæmpende effekt på bakterier i kroppen. Forkølelse og lign.)

- Kanel er effektivt mod svampeinfektioner og som før nævnt, bakterier (Små mængder kanel har vist sig, at kunne dræbe både e-coli og salmonellabakterier). 

 

Men - Ved du, at kanel i større mængde/daglig indtagelse kan ende ud i forgiftning !?? 🤔

Den tidligere omtalte person, spiste hver morgen en portion havregrød med kanel på toppen. 

For meget kanel kan give leverskader! 

Krydderiet kanel indeholder stoffet kumarin. Det er et smagsstof, der er med til at give kanel sin gode smag, men som også er et giftstof, der i for store mængder virker skadeligt på leveren. 

Brug den ægte kanel hvis du ofte bruger kanel i dit køkken ✔ Den er desværre ikke så stærk i smagen og koster mere, men den ægte vare indeholder meget lidt kumarin. 

Ægte kanel -hvad er det?

Ægte kanel hedder også Ceylon kanel eller Sri Lanka kanel. 

Desværre er den ægte kanel både svagere i smagen og koster mere.

(Du kan kommentere nederst på siden)

Trine

3-11-2018

Sukker og inflammation. 

 

Mange af os er bekendt med, at sukkersygepatienter skal passe på med indtagelse af sukker. Der sker en voldsom reaktion hvis mængden af sukker og mængden af insulin ikke er stabiliseret. 

 

Hvad vi nok er mindre bevidste om er, at sukker og inflammation generelt har en stor negativ sammenhæng! 

 

Vi har alle brug for et stabiliseret blodsukker! 

For meget sukker i blodet har en bred vifte af skadelige virkninger! 

 

Sukker spiller en stor rolle ift udviklingen af inflammatoriske sygdomme, fordi det påvirker vores immunforsvar. 

 

Sukker har en direkte inflammatorisk virkning !!!

 

For at immunforsvaret kan være i stand til at fungere optimalt, er det bedst at fjerne al slags tilføjet og forarbejdet sukker.

 

"Mange undersøgelser har vist, at kost med højt sukkerindhold giver øget risiko for bl.a. diabetes, gigt og hjerte-karsygdomme. Sygdommene har det fællestræk, at de er inflammatoriske – det vil sige, at de påvirker kroppens blodkar og immunsystem"

Kilde: Rigshospitalet.dk 

 

Sukkerafhængighed. 

Sukkerafhængighed er sikkert et velkendt ord. "Jeg har sådan trang til sukker" og "Jeg har en sød tand" er typisk brugte udtryk. Ofte sagt med et skævt smil på læben.

Faktisk kan sukkerafhængighed være lige så problematisk, som afhængighed af eks. rygning og koffein. Vidste du det !? 🤔🙂 

 

En kold tyrker kan medføre voldsomme bivirkninger, som man ikke har lyst til at udsætte sig selv for! ..men ligesom andre typer af afhængighed, vil disse symptomer langsomt aftage og effekten af et stabiliseret blodsukker, vil du tydeligt kunne mærke ! 

 

-Bedre søvn 

-Bedre humør

-Mere energi

-Færre smerter 

 

I min optik, har du her et tydeligt eksempel på årsagen til, at sukker i den antiinflammatoriske verden, betegnes som gift for din krop! 😬 

 

Jeg ELSKER chokolade !! - Spørg min familie og du vil vide, at jeg har trang til chokolade!! 🙂 -men, jeg er gennem min interesse for antiinflammatorisk kost, blevet meget bevidst om, hvad det betyder for mig hvad jeg putter i min mund, og det i sig selv har betydning.

 

Jeg har svært ved at spise en marsbar, uden at få dårlig samvittighed overfor mig selv, når jeg samtidigt har det skidt i min krop og er bevidst om hvad det så betyder, at fylde den med sukker. 

 

For meget og for lidt - ganske almindelig sund fornuft - en smule bevidsthed - så er man godt på vej ! 🙂👍 

 

(Du kan kommentere nederst på siden)

Trine

FATIQUE -

En invaliderende træthed 💤

Almindelig træthed forsvinder under søvn og hvile, men at være træt pga sygdom og behandling, er en helt anden sag! Fatique opstår når kroppen er på konstant overarbejde. Sygdomsaktivitet udsætter din krop for stress.

Fatique er betegnelsen for kronisk træthed, som for nogle kronisk syge patienter, faktisk kan være det der fylder mest i hverdagen! Man føler sig fuldstændig udmattet, og ude af stand til at foretage sig noget som helst. Fuldstændig drænet for al energi og overskud. Det er en invaliderende træthed som en følge af kroppens udfordringer. 

 

Patienter som ofte oplever den type sygdomsrelateret træthed, oplever at det kan være svært at passe sit job, at tage sig af familie og daglige gøremål og at holde fast i sociale relationer. 

 

"Jamen så gå da ind og læg dig lidt - sov så du kan blive frisk igen". Her har vi problemet. Fatique forsvinder ikke ved hvile og søvn som almindelig træthed. 

 

En gigtrelateret træthed (også tilfældet ved andre sygdomme som sclerose, kræft m.m.), kan fylde så meget og være så invaliderende, at almindelige hverdagsopgaver kan føles helt uoverskuelige. Derfor påvirkes humør og koncentration meget let. 

 

Når vi har fokus på sygdomsrelateret træthed, er der flere "kategorier" :

- Generel træthed.

- Mental træthed.

- Fysisk træthed.

- Manglende motivation.

- Manglende effektivitet. 

 

Det er selvfølgelig vigtigt at årsagen til fatique er velbehandlet. Medicinsk effektiv behandling. Selvom dette er tilfældet, er der alligevel mange som stadig ofte oplever trætheden. 

 

Hvad kan du selv gøre ? 

Små ændringer i hverdagen, kan have rigtig god effekt. 

 

- Tal med din familie, dine venner og kolleger. Det er svært for andre at forstå hvad det er du kæmper med! "Alle er jo trætte indimellem" 🤔 -Giv et tip om, at information om emnet findes! 

 

- Planlæg dine opgaver og gøremål. At kunne overskue dagens to do-liste er meget værd! Prioriter! .. Hvad er det lige der er vigtigt 🤔 Lad være med, at planlægge mere end du kan overskue, så du faktisk også får sat flueben  ✔

 

- Hav fokus på sund kost 🍏🥑 ..Det betyder mere end du måske tror. (I menuen her på min hjemmeside, kan du finde emnet ai -kost, og læse lidt om betydningen af det). 

 

- Motion giver energi. Selvom det kan være fuldstændig mentalt uoverskueligt og fysisk hårdt, så er det en vigtig faktor. Husk på, at en lille gåtur i dit eget tempo er bedre end at sidde i sofaen ❤ 

 

- Kender du til fatique ? Fordi du er kronisk syg eller måske som pårørende ?

- Har du gode råd og ideer, som du vil dele med andre ? 

-Har du spørgsmål til mig ? 

 

Benyt kommentarfeltet nederst på siden ✏ 

 

 

Trine

At vælge TIL ✔

En rigtig god dag igår.. Jeg valgte til! -havde 5 1/2 time på job (har normalt kun 2), og der var godt gang i tempoet 🤩

 

Når jeg er på job, har jeg "Trine uden sygdom kasketten" på og gør alt hvad jeg kan for at yde mit bedste. Det er meget betydningsfuldt for mig.

Igår var ingen undtagelse og det var fedt!

 

Det var og er stadig det hele værd!! 👍

 

Idag vælger kroppen fra. Jeg havde håbet, at virkning af min nystartede biologiske medicin ville hjælpe mig, men havde bedt om fri idag alligevel, hvilket jeg idag er taknemmelig for at jeg gjorde. Jeg er fuldstændig kørt over af en bus! ..Jeg er træt som i TRÆT, skidt tilpas som hvis en influenza er på vej. Kvalme og smerter i mange led. Idag er panodil og tramadol mine bedste venner. Kaffen i kruset og min sofa.

 

På en fredag som denne, hvor vejret er super skønt, efterårsferien begynder og familiehyggen indtræder, er det svært ikke at blive lidt ked af, at skulle slås sådan med den forbandede sygdom! - MEN, jeg er ikke sådan lige at slå ud Mr. Bechterew! 🙃🤪 Jeg vinder også over dig denne gang.. og vender smilende tilbage! 

 

Vælger du TIL ? ..vel vidende, at det har konsekvenser for dig efterfølgende. 

Fokuserer du på hvad der for dig er værdifuldt ? Hvad skal prioriteres og hvad betyder egentlig ikke så meget 🤭

 

Hvis ikke du har læst mit afsnit her på siden Et værdibaseret liv, så vil jeg anbefale dig at tage et kig 🙂

 

(Du kan kommentere nederst på siden 👍)

 

Trine

Der kommer  menneskelig smerte ud af den livsløgn, at vi er ens, har fortjent det samme og er i stand til det samme i livet ❤ Citat : Tacha Hviid 

Jeg er vild med det udsagn, for det er FAKTA! ..og det fakta, er vi nogen der bare må erkende, mere end andre. 

Jeg læste det første gang, da jeg for år tilbage, opholdt mig mere på Svendborg sygehus end jeg gjorde hjemme og kæmpede mig fremad igen, med en infektion i blodet.. og med det fakta, at den biologiske medicin som skulle hjælpe mig, havde gjort mig endnu mere syg end før.. Først handlede det om, at overleve uden skader på organer. Dernæst vidste jeg, at nu var det tilbage til smerter og sygemelding.

Idag er en lang dag -en dag med tiltagende smerter og udfordringer.

Smerter og træthed har taget over nu i aften.. meeeen.. Jeg er ikke fleksvisiteret som mor.. og dagen er ikke slut endnu.. Jeg skal hente sønnike fra onsdags-klub ❤ Jeg skal finde overskud frem fra "reserve- depotet", finde smilet frem fra viljen (som til gengæld IKKE er en mangelvare! 🤩) ..og så afsted!

Det er sundt for mig.. Jeg er TRÆT, men jeg smiler 😀 -og det er bare fakta! 

 

Kender I følelsen af ikke at slå helt til ? Følelsen af ikke at være helt god nok ? ..fordi der var engang, hvor alting bare var noget du gjorde, uden egentligt at tænke over det. Energien var der - smerterne var ikke en del af hverdagen.. 

Jeg har brugt ÅR på at komme udover den følelse og istedet finde erkendelsen af, at der er en del jeg bare ikke kan længere, og så er der en del der bare skal have længere tid. Jeg må prioritere rigtig meget - MEN, det er FAKTA, og jeg gør idag alt hvad jeg prioriterer med et smil 🤩 

Jeg kan ikke hvad jeg før har kunnet, men det jeg kan gør jeg med et smil ! 😀

 

(Du kan kommentere nederst på siden 👍)

Trine